Günün temposuna ayak uydurmaya çalışırken akşama yemek hazırlamak için vaktiniz kalmadıysa yada iş güçten yemek konusana vakit ayıramıyorsanız size şipşak hazırlayabileceğiniz bazı yemek tarifleri hazırladık. İşte, Hızlıca hazırlayabileceğiniz kolay yemek tarifleri…
PİZZA BÖREK TARİFİ

Pizza börek malzemeler
- •3 adet yufka
- •125 gram tereyağı
- •2 su bardağı süt
- •2 adet yumurta
- •1/2 bağ maydanoz
- •3 adet domates
- •4-5 dal taze soğan
- •250 gram kaşar peyniri
- •Dilimlenmiş sucuk
- •1 adet kırmızı biber
- •2-3 adet köy biberi
- •Karabiber
- •Kekik
- •Tuz
PİZZA BÖREK YAPILIŞI
- •Öncelikle tereyağını tavada eritin.
- •Bu esnada kaşar peyniri, sucuk, maydanoz, biber ve taze soğanı uygun şekilde dilimleyin.
- •Eriyen tereyağını geniş cam bir kabın içerisine dökün.
- •Üzerine 2 bardak sütü ekleyerek karıştırın.
- •Sütün içerisine yumurtaları da ilave ettikten sonra tekrar karıştırın.
- •Domates dışındaki dilimlediğiniz tüm malzemeleri sütlü karışımın içerisine ekleyin.
- •Bu esnada bir adet yufkayı yağlanmış fırın tepsisinin içerisine yerleştirin.
- •İkinci yufkayı rulo şeklinde (içi boş olarak) sarın. Sardığınız yufkayı çok ince dilimler halinde kesin.
- •Kestiğiniz yufkaları elinizle düzelttiğinizde makarna hamuru gibi gözükmelidir.
- •Kestiğiniz yufkaları fırın tepsisindeki yufkanın üzerine ekleyin ve dağıtın.
- •Üçüncü yufkayı da aynı şekilde rulo yapıp keserek tepsideki yufkanın üzerine yerleştirin.
- •Fırın tepsisindeki yufkanın kenarlarını kıvırarak kalınlaştırın.
- •Yufkanın üzerine hazırladığınız iç harçlı karışımı ekleyerek her yerine yaydırın.
- •Cam kasenin dibinde kalan sütlü karışıma dilimlenmiş domatesleri batırın ve yufkaların üzerine yerleştirin.
- •Son olarak kasede kalan sosu, yufkanın kenarlarına sürün.
- •Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
- •Pişen pizza böreği, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
KÖRİLİ MANTARLI TAVUK TARİFİ
Körili mantarlı tavuk malzemeler
- 250 gram tavuk göğsü
- 4-5 adet mantar
- 1 tatlı kaşığı köri
- 100 ml. krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
KÖRİLİ MANTARLI TAVUK YAPILIŞI
- Öncelikle tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
- Tavuk göğsünü küçük küçük kesin. Tereyağı eriyince tavukları içine alarak kavurun.
- Mantarları temizledikten sonra doğrayın ve tavukların üzerine ilave edin.
- Havuç ve kırmızı biberleri de uzun uzun doğrayın. Ardından tavaya ekleyin.
- Tavukların üzerine köri, tuz ve karabiberi ekledikten sonra birkaç kez daha karıştırın.
- Ardından kremayı ekleyerek ocağın altını kısın.
- Tavukları kremayı çekinceye kadar ocakta pişirin.
KLASİK KÖFTE TARİFİ
Klasik köfte malzemeler
- 1 soğan
- Yarım demet maydanoz
- 500 gr dana kıyma
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
KLASİK KÖFTE YAPILIŞI
- Köfte harcını hazırlamak için, soğanları rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. İsterseniz, bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
- Soğan, maydanoz, kıyma, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun. Bu sırada istediğiniz baharatları da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Hazırladığınız harcın üzerini streç filmle kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 1 cm olacak şekilde üzerine bastırarak yassılaştırın.
- Tüm harcı aynı şekilde hazırladıktan sonra ızgara veya az yağ eklenmiş tavada pişirin. Pişen köfteleri kap içine alarak sıcak bir şekilde servis edin.
KIYMALI MAKARNA TARİFİ
Kıymalı makarna malzemeler
1 paket spagetti makarna
Sosu için
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 250 g kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 dal kereviz sapı
- 1 küçük havuç
- Tuz
- Karabiber
KIYMALI MAKARNA YAPILIŞI
- İlk olarak spagetti makarnayı haşlayın ve suyunu süzün.
- Sosu için zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Küp küp doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kıyma ve salçaları da bu karışıma ilave edip kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
- İnce doğranmış kereviz sapı ve rendelenmiş havucu ekleyerek harcı tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Makarnayı haşladığınız sudan bir kepçe kadar ilave edip sos suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu süzdüğünüz makarnayı kıymalı sosa ekleyip iyice karıştırın.
NOHUT DÜRÜMÜ TARİFİ

Nohut dürümü malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- ¼ demet maydanoz
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet lavaş ya da tırnak pide
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı karabiber
NOHUT DÜRÜMÜ YAPILIŞI
- İlk olarak nohutları haşlayın. Dilerseniz bir gece önceden odun fırınında da pişirebilirsiniz.
- Bir kap içerisine doğranmış soğan, maydanoz ve sumak koyun. Karışımı elinizle harmanladıktan sonra, kapya biberi de ilave edin.
- Tepsi içerisine lavaşı koyun ve içerisine haşladığınız nohutları ekleyin. Üzerine maydanozlu karışımı ekleyin ve baharatları dökün.
- Ardından lavaşın kenarlarını kıvırın ve rulo şeklinde sarın.
KABAK MÜCVERİ TARİFİ

Kabak mücveri malzemeler
- 3 kabak
- 3 taze soğan
- Karabiber
- 1 demet dereotu
- 75 gr beyaz peynir
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz beyaz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için
1.5 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
KABAK MÜCVERİ YAPILIŞI
- Öncelikle kullanılacak kabakları iyice yıkayın. Uçlarını kesin ve kabuklarını soyun.
- Kabakları, rendenin ince tarafıyla büyük bir kaseye rendeleyin. Hafif bir şekilde sıkarak suyunu süzün.
- Taze soğanları temizledikten sonra doğrayın. Dere otlarını da yıkayın ve ince ince kıyın.
- Tuzu alınmış beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kabağa kalan malzemelerden un ve yumurtayı da ilave edin ve hepsini karıştırın.
- 2-3 yemek kaşığı ay çiçek yağını tavada ısıtın. Yemek kaşığı dolusu mücver harcını yağa dökün.
- Harcın üzerine kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını da kızartın.
- Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına dizip üstlerine karabiber serpin.
FESLEĞEN SOSLU MAKARNA TARİFİ

Fesleğen soslu makarna malzemeler
- 1 paket hazır makarna (Penne, spagetti vs isteğe göre)
- 150 gr taze fesleğen
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 200 ml krema
FESLEĞEN SOSLU MAKARNA YAPILIŞI
- Öncelikle bir robot içerisine fesleğenler kurutularak eklenir ve zeytinyağı ile birlikte çekilir.
- Makarna bir tencere içerisinde haşlanır ve aldante bırakılır. (Makarna çok fazla pişirilirse doku olarak hoş bir hal almaz.)
- Bir tavaya krema eklenir ve biraz ısındığı sırada fesleğenli karışımı, parmesan peynirini ilave edildikten sonra isteğe göre tuz ilave edilir ve karıştırılır. (Krema fazla ısınırsa kesilir.)
- Krema fokurdamaya başladıktan sonra makarnayı ilave edip 2-3 dk karıştırılır ve altı kapatılır, servis edilir.
ISLAK HAMBURGER TARİFİ

Islak hamburger malzemeler
4 hamburger ekmeği
Köftesi için
- 350 g kıyma
- 1 yumurta
- 4 – 5 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı galeta unu
Sosu için
- 5 domates
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
ISLAK HAMBURGER YAPILIŞI
Köfte için gerekli olan malzemeyi bir yoğurma kabına alıp yoğurun. İri parçalar kopartıp hamburger köftesi şekli verin. Yağsız tavada pişirin. Sosu için zeytinyağı hariç tüm malzemeyi blenderdan geçirip püre haline getirin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Domatesli sosu ilave edip kaynatın. Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye kesip pişen domatesli sosun içine batırıp çıkarın.
Bu gönderi, kolay başvuru formumuzla oluşturuldu. Sizde Gönderinizi Oluşturun!
Yorumlar