Dünyayı gezmek yeni deneyimlere açık olmak demektir. Bir ülkeyi ve insanlarını tanımanın yollarından biri de onların sofralarına tanık olmaktır. Gezginlere sorularak oluşturulan dünya çapındaki tuhaf yiyeceklerin listesini keşfetmek için (cesaretiniz varsa) okumaya devam edin!
Kurbağa Bacağı
Fransız mutfağında yaygın olan kurbağa bacağı; genellikle ızgaralanmış, haşlanmış veya kızartılmış olarak servis edilir. Tavuk kanadı benzeri bir dokuya sahiptir. Tat olarak da tavuk ve balık arası tuhaf bir karışım denebilir. Kim yiyor bunu derseniz, her yıl dünya çapında 100 milyon kurbağanın yenmek üzere doğadan çıkarıldığını öğrenmek eminiz ki sizi şaşırtacaktır!
Hormiga Culona Karıncaları

Kolombiya’da ünlü olan hormiga culona karıncaları, elle toplandıktan sonra kavrulur ve lezzetli bir atıştırmalık yapmak için hafifçe tuzlanır. Güzel ve gevrek, aynı zamanda topraksı bir tadı vardır.
Kurtçuk Peyniri

Sardunya’nın kurtçuk peyniri; sineklerin yumurtalarını bırakmaları için dışarıda bırakılan, delikler açılmış, iyi olgunlaştırılmış bir pecorino peyniridir. Yumurtalar açıldıktan sonra kurtçuk larvaları peynirle beslenmeye başlar, böylece peynir hazır hale gelir. Dışı sert olan bu peynirin güçlü bir tadı vardır. Üretimi yasak olduğundan pek yaygın değildir ve denemek isterseniz genellikle yerel bir çoban bulmanız gerekir.
Canlı Ahtapot: Sannakji

“Canlı” ahtapot düşündüğünüz gibi pek de canlı değildir. Öncelikle doğranır ve ardından hafif baharatlarla hazırlanır. Tadı çok taze ve tuzludur! Öte yandan, canlı ahtapot yeme deneyimi, yemeğinizle savaşmak gibidir. Çünkü aktif olan dokunaçlar yemek çubuklarını kıpırdatır, dişlerinizi ve ağzınızın içini emer.
Locust Böcekleri

Seyahat fotoğrafçısı olan Bella, Myanmar’da yediği kızarmış çekirge için şunları söylüyor: ‘’İğrenç olan sadece tadı değildi. Yapışkan patlamanın şoku ve ölü böceğin ağzımda patlarken çıkardığı dehşet verici çıtırtı sesi de bunu tamamen mide bulandırıcı hale getirdi. Tavsiye etmem’’.
Ördek Embriyosu: Balut

2-3 haftalık bir ördek embriyosu olan balut yumurtası, tüm Filipinler’de bulabileceğiniz en popüler egzotik yiyeceklerden. Balutu sıcak tutmak için, genellikle kaldırımlarda, bezle kaplı dokuma bir sepet içinde satılır. Suyu yudumlamak için küçük bir çatlakla başlayarak temelde yumurta kabuğundan yenir. Et suyu, tavuk çorbası gibi bir tada sahiptir ve en iyisi sıcakken yudumlanır.
Çiğ At Eti: Basashi

Japon mutfağında yer alan çiğ at eti, susam yağı ve rendelenmiş zencefil ile ince dilimlenmiş olarak servis edilir. Et çok yumuşaktır ve hiç çiğnenmez.
Guinea Pig

Ekvador lezzetlerinden guinea pig, bir kemirgendir. Patates ve sebze ile kavrulmuş olarak servis edilir. Tavşana çok benzeyen tadı lezzetlidir.
Kan Sosisi: Morcilla

Morcilla, İspanya’ya özgü bir tür kan sosisi. Pirinç ve soğanla karıştırılıp kurumaya bırakılan pişmiş domuz kanı ile yapılır. Normal bir sosis gibi görünür, ancak rengi çok koyu, neredeyse siyahtır. Yumuşak bir dokuya sahiptir. Anasonu andıran tatlımsı ve hafif bir tadı vardır.
Dev Karınca Yumurtası ve Ahududu

Güneydoğu Asya’nın etkileyici şehirlerinden biri olan Luang Prabang’ın en yaratıcı böcek yemeklerinden. Karınca yumurtalarının tadı pek hoş sayılmasa da dış kısımları biraz gevrektir, ısırdığınızda patlar. Tart ahududu ile kombinasyonu farklı bir deneyim sunar.
Körili Timsah Eti: Amok

Kamboçya’nın ünlü yemeklerinden Amok; muz yaprağında servis edilen çorbalı, kremsi bir köri yemeğine benzer. Tadı tavuğa benzer ve genellikle karışık sebzelerle servis edilir.
Kızarmış Böcekler

Tayland’daki kızarmış böcekler, dünyadaki en tuhaf ve en egzotik yiyeceklerden. Platinum Mall olarak bilinen 6 katlı alışveriş merkezinde, mangalda pişirilmiş akreplerden çelik tabaklarda sıralanan kızarmış böceklere kadar bu tüyler ürpertici, yenilebilir böcekleri satan uzun bir satıcılar dizisi var. Ancak, ilk bakışta midenizi kaldırsa da tadı sandığınız kadar kötü değildir.
Hindistan Cevizi Kurtları

Hindistan cevizi solucanlarını daha önce görmediyseniz, devasa kurtçuklara benzeyen bir böcek larvası türüdür. Böcekler yumurtalarını hindistan cevizi içine bırakır ve larvalar içeride büyür. Bazen kızartılır, bazen güveçte fermente edilir, bazen de çiğ yenir. Aynı zamanda, erkeklerin cinsel performansını artırdığı düşünülmektedir.
Öküz Başı: Shuwa

Umman’ın geleneksel yemeklerindendir. Hayvanın başı muz veya palmiye yapraklarına sarılarak bir ateş çukuruna konulur. İki gün boyunca burada bekletilerek etin yavaş yavaş pişmesi sağlanır. Kapsamlı hazırlığı nedeniyle genellikle özel günlerde yapılır. Domatesli sos ile birlikte pilav yatağında servis edilir. Tadı oldukça lezzetlidir.
Fare

Kuzeydoğu Hindistan’da yaygın olarak yenir. Hatta festivaller ve aile toplantılarında pişirilmesi bir incelik olarak kabul edilir. Genellikle suda tuz ve acı biberle kaynatılır, yapraklı sebzeler ve garnitür olarak zencefil eklenir. Tadı tavuğa benzese de lastik hissi verir.
Bu gönderi, kolay başvuru formumuzla oluşturuldu. Sizde Gönderinizi Oluşturun!
Yorumlar